Cezarina Adamescu:,,Un miracol numit Fasolică”

Iunie 12, 2010 at 11:57 pm

-poveste adevărată-

-se dedică familiei Anghel-

I.

Să facem cunoştinţă cu Fasolică

Fasolică era şi nu era încă. În lumea existenţei terestre acest pui era în devenire.

Cuibuşorul în care stătea pitit de o vreme încoace, era unul cât se poate de potrivit pentru el. Se simţea reconfortat şi  voios, chiar dacă  nu ştia nimic despre sine. Dar, avea să afle treptat şi cât mai curând, o sumedenie de lucruri care nu i-ar trece nimănui prin cap.

„Ce ţi-e şi cu lumea asta de-afară!” – gândi Fasolică.

Nu înţelegea deloc cum alţii preferă călduricii şi hranei dulci şi gustoase, păcii şi liniştii dimprejur, altceva ce părea a fi în căpşorul lui, foarte nelămurit şi tulbure.

Totul era nou pentru dânsul. Dar, fiind o fire curioasă, în fiecare zi, în fiecare clipă chiar, explora ţinuturi necunoscute.

Deocamdată, căsuţa lui era foarte confortabilă şi n-ar fi schimbat-o  pentru nimic în lume. Fiindcă era ca un leagăn plutitor în care el se afla în continuu balans.  Ca un balon uriaş în care el, Fasolică, zburda nestingherit. Deşi nu cunoştea pe nimeni aici, nu se simţea singur. Toată ziua nu avea altceva de făcut decât să plutească în voie, să facă tumbe, rotocoale, prin  lichidul acesta călduţ şi atât de protector, să se lovească uşor de pereţii balonului. Dar nu-l dureau aceste mici lovituri. Erau plăcute şi aproape mângâietoare. Totul era minunat. Nici nu-şi închipuia cum ar putea trăi altfel.

Fasolică număra cel puţin 45 de zile şi tot atâtea nopţi. Avea, cum s-ar spune, o vârstă de o lună şi jumătate. O eternitate.

Fusese la început cât un vârf de ac, apoi, pe zi ce trecea, Fasolică lua în greutate, se mărea. Ajunsese ca un bob de grâuşor, o semincioară plutitoare, fără formă şi veselă.

>>>>>>

Anunțuri

Entry filed under: 1.

Cezarina Adamescu:,,EMINESCU-INVOCAŢIE” Ioan Miclău:,,SCRISORI DE DEPARTE”


CĂRTICICA ROMÂNEASCĂ DE COPII – O MOŞTENIRE SPIRITUALĂ DE LA CĂRTURARUL________ ARTUR SILVESTRI

Prof. Dr. Artur Silvestri

Ca un adevărat părinte iubitor de copii, Domnul Prof. Dr. Artur Silvestri, acest cărturar de excepţie al culturii româneşti şi universale, pe lângă cărţile de excepţie pe care le-a scris de-a lungul întregii sale vieţi, care cuprind o arie foarte largă de subiecte, de la istoria neamului, civilizaţie, filozofie, morală, economie, literatură, artă, a avut o generoasă idee, aceea de a oferi celor mici, reviste şi cărţi pentru lectură, o veritabilă bibliotecă şcolară pe internet şi, în cadrul editurilor pe care le susţinea, s-a îngrijit mult ca în programul de editare să fie un loc însemnat şi pentru acest segment de cititori, poate cel mai fidel şi mai atras de lectură.>>>>>

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Artur Silvestri iubea foarte mult cărţile...

coperta

... și animalele, mai ales câinii

A Silvestri

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ARTUR SILVESTRI în lumina eternităţii - film documentar

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

O NOUTATE !

______________________________________ UN CADOU PRETIOS PENTRU COPILUL TAU >>descarca gratuit , in versiunea color , celebra carte pentru copii VULPEA ACADEMICIANA, de Mariana Braescu ; O gasesti aici >>>> _______________________________________ PENTRU "CARTICICA ROMANEASCA DE COPII " CONTACTE -colaborari , propuneri >>>aici>> _______________________________________

CUVINTE SI CULORI

aurel-anghel De la scriitorul Aurel Anghel : un desen ce va lua loc în cartea " Crângul cu pitici şi bunici ", la care lucrez .Este un desen al nepoţelei în vârstă de 9 ani care locuieşte la Shanghai . _________________________________

LA MUZEUL SATULUI 3 MAI 2010

_________________________________ COPII DIN MARAMURES ALATURI DE SCRIITOAREA ELISABETA IOSIF _________________________________ cutiuta-fermecata __________________________________

POEZII ŞI POVEŞTI PENTRU COPII

REFERINŢE / click pe tema preferată

Iunie 2010
L M M M V S D
« Mai   Iul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
free counters