Cristina Nemeş:,, Adevărata bogăţie”

Viata este cel mai frumos dar oferit omului de catre Dumnezeu. Iar lumea intreaga este casa acestuia.Asadar,se cuvine sa pretuim aceste daruri,aratand prin aceasta respect Celui care a dat un curs firesc vietii si omului.

Evident ca vietii I se pot da multe definitii,insa eu cred ca un singur cuvant ar fi de ajuns:miracol ori minune.In lume se intampla multe minuni,omul insa trebuie sa le vada,in primul rand,apoi sa le accepte.

O astfel de minune este mama,insasi acest cuvant,folosit de lumea intreaga,este o adevarata minune.Existenta ei pe acest pamant este o minune, prin menirea pe care o are pe acest pamant :de a da nastere unei noi vieti .Acest lucru ma face sa cred ca ea si numai ea este acel”vas ales”in care Dumnezeu sadeste o noua viata.omul,impreuna-lucrator cu Dumnezeu,este mesagerul vointei divine:de a exista viata in continoare pe acest pamant,atat de incercat.

“Unde este inima ta,acolo va fi si comoara ta”,spune atat de frumos Mantuitorul iisus Hristos.Si,cu adevarat,fiecare om detine ori ravneste la o comoara.Cred insa ca adevarata comoara se afla in inima noastra si langa noi,anume:mama.

Datorita ei,practice,eu exist in lumea aceasta si in timpul acesta.Imaginea mamei nu poate fi alta decat impreuna cu familia,cu pruncul ei.Chiar daca ea,singura fiind,ar avea o cariera stralucita,rang si avere,cu siguranta nu ar fi implinita,acel gol sufletesc nu l-ar umple decat un copil.

Chipul bland al mamei,dezarmeaza orice tentativa a raului care ar dori sa-si faca loc in familie.

De mama se leaga primii mei pasi in viata,de primele enigma adolescentine.Ea este raspunsul tuturor intrebarilor mele,ea este prietenul si sfatuitorul meu atunci cand ma poticnesc.Stiu bine ca in lungile nopti,doar ea a stat la capataiul meu,bonav fiind,asemeni unui inger paitor.Rugaciunile ei curate catre Dumnezeu,au fost sprijin si tarie pentru mine.

Ce inseamna mama pentru mine?Fara sa ezit in raspunsul meu:totul.Incepand cu primii mei pasi,cu aerul pe care il respir,cu bucuriile si implinirile mele,pana la admiratia mea fata de taria,puterea,duiosia si bunatatea ei.

Bogatiile ,un adevarat tezaur matern, vin de la Dumnezeu-Iubirea absoluta.

Acestea nu pot fi inlocuite decat cu acest cuvant:dragoste si ,mergand mai departe,cele doua cuvinte nu pot fi despartite niciodata,chiar daca ele nu apar impreuna.Mama inseamna dragoste,sacrificiu pentru familia ei,iar dragostea,da,dragostea cuprinde multe universuri,insa dragostea mamei aduna in sine,le cuprinde pe celelalte.

Privirea calda si ocrotitoare ne insoteste mereu pe drumul acestei vieti:de la inceput si pana la sfarsit,de la nastere si pana la moarte,insa minune mare,mama continua sa ramana nu o amintire vie ,ci o prezenta vie ,prin bogatiile pe care ni le-a transmis,formandu-ne adevarate si unice personalitati.

Este cu noi mai ales cand suntem singuri in gandurile noastre,cand suntem nesiguri in deciziile pe care trebiue sa le luam in viata,in dorinta noastra de a face bine si de a urma cale dreapta in viata,cale care ne inscrie intr-o scara de valori umana.Ea este primul nostrum gand,este ca un luceafar de dimineata care ne lumineaa sin e vegheaza calea.Primul si ultimul meu gand este pentru mama,fiinta cea maid raga de pe pamant.

Lipsurile materiale pot fi suplinite cu dragostea si afectiunea mamei,lipsa prietenilor buni poate fi inlocuita cu prezenta ori sfatul mamei.

Ea ne daruieste tot ceea ce ne lipseste ,insa cand mama lipseste,nimic din lumea aceasta nun e poate multumi si implini.

Se cuvine sa pretuim acest dar,oferit de catre Dumnezeu,pentru totdeauna,nu doar cand este in viata,kanga noi.

Ma gandesc ca,in clipele cele mai fericite ale unui copil,prezenta mamei este necesara ,pentru ca bucuria sa fie deplina.Mai mult,in clipele mai putin fericite din viata noastra,prezenta ei este dorita,caci numai ea sties a aline suferinta.

Nu cred ca mama este omagiata doar intr-o zi anume din luna martie.

Ziua mamei are loc in fiecare zi,incepand din momentul in care are acest statut,din momentul in care da nastere unei alte vieti ,pe care o tine in brate ocrotitor .

Ziua mamei,este atunci cand puiul ei rosteste pentru prima data acest cuvant magic:mama,atunci cand reusitele in viata produc acea bucurie unica pe care o implineste.

Din nefericire,exista copii care sunt lipsiti de aceasta bucurie:de a face o bucurie mamei,daruindu-I o floare ori un martisor,ori de a rosti acest cuvant sacru-mama.

Ei tanjesc dupa afectiune,dupa dragostea maternal,dupa zambetul tandru si afectuos al mamei.

Nu pot da nume acestei suferinte si nici nu o pot intelege,este mai presus de firea omului.Ma gandesc ca aceste lucruri se intampla pur si simplu si ele sun o lectie pentru noi,ceilalti.Sa pretuim ceea ce avem si ,cu siguranta acei copii la randul lor,vor invata din aceasta lectie dura a vietii.Iar cand vor deveni parinti,nu vor face aceeasi greseala.

Sa ne bucuram sufletele de mireasma celei mai frumoase flori din lumea aceasta-MAMA.


%d blogeri au apreciat asta: